Ebben a tudástárban gyűjtöttük össze azokat az anyagokat amik mind a biogazdálkodás, mind pedig a szociális farmok témájában relevánsak lehetnek a tanfolyamot elvégzőknek.

Oldal: () 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 56 ()
Cím: Szociális farmok jó példái - Módszertan IV.
Leírás:

Ezt a kiadványt a Cseh Köztársaságban fejlesztették ki annak érdekében, hogy alapvető iránymutatásokat és támogatást nyújtsanak azoknak a szociális szolgáltatóknak, akik gazdagítani akarják szervezetüket mezőgazdasági alkotóelemekkel. Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági tevékenységeket eszköz az alternatív vagy új szociális szolgáltatásokhoz, oktatáshoz és tevékenységekhez, vagy pedig a mezőgazdaság felhasználása egy másik finanszírozási forrásként közhasznú tevékenységeire és a társadalmi igényre összpontosítva. A projektet pénzügyi támogatással támogatta az Európai Szociális Alap Foglalkoztatási Operatív Programja, CZ nyilvántartási szám. .03.2.63 / 0,0 / 0,0 / 15_023 / 0.001.117.

A módszertant a projekt szakértői platformjával együttműködve fejlesztették ki: Petra Francová (P3 - People, Planet, Profit, ops), Michaela Nosková (Kokoza, ops), Jankavá Lenka (Apolenka, zs) és Jaroslav Lenhart (Svobodný statek na soutoku, ops). Ezt a kiadványt rendszeresen megvitatták a szakértői platformmal, konstruktívan kritizálták, szerkesztették és felülvizsgálták.

A projekt során négy kötet készült el, amelyek szervesen követik egymást, és átfogó képet alkotnak a szociális gazdálkodás fogalmáról, különösen a szociális szolgáltatók számára.

Az I.módszertan Az olvasót a társadalmi gazdálkodás koncepciójának és holisztikus cselekedeteinek vezeti be, az eredet és a történelem összefüggéseinek láttatásával. A többi részben a mezőgazdasági, pénzügyi, személyes, tervezési és elemzési területekre összpontosít. A II. Módszertan nagyobb hangsúlyt fektet a szervezetben létező társadalmi gazdálkodási gyakorlatok fejlesztésére, és konkrét gyakorlati lépéseket kínál e fejlesztéshez. A III. Módszertant a szociális gazdálkodásban a szociális munkára fordítják, különös tekintettel a mezőgazdasági műveletek során leggyakrabban használt célcsoportok használóinak kísérésére. A IV. Módszertan kiválasztott példákat tartalmaz a szociális gazdálkodás bevált gyakorlataira a szociális szolgáltatókban, amelyeknek elsősorban inspirációt kell szolgálniuk. Reméljük, hogy a bemutatott módszerek praktikusak és hasznosak lesznek az olvasó számára.

Szerző: Eliška Hudcová, Tomáš Chovanec, Jan Moudrý
Copyright:
Link: https://drive.google.com/file/d/1ZRe_Qz4ARUyAnKP1NZ6YQNqXK99i_CgH/view
Nyelv: Angol/English
Kategória: PDF
Eliška Hudcová, Tomáš Chovanec, Jan Moudrý
Oldal: () 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 56 ()