Ebben a tudástárban gyűjtöttük össze azokat az anyagokat amik mind a biogazdálkodás, mind pedig a szociális farmok témájában relevánsak lehetnek a tanfolyamot elvégzőknek.

Oldal: () 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 56 ()
Cím: A szociális farmgazdálkodás alapjai, a fogalom bemutatása
Leírás:

Míg Nyugat-Európában a szociális gazdálkodás elmélete és gyakorlata több tíz évvel ezelőtt alakult ki, addig a Cseh Köztársaság csak a közelmúltban fedezte fel a koncepciót. Ezért sok szempontból a nyugati országok tapasztalata inspirációt és információt szolgáltathat nekünk az eddig bevált sikerről. Környezetünkben is a szociális gazdálkodási koncepció új, multifunkcionális gazdálkodási előnyöket generál, amelyek - idegen ismeretek és tapasztalatok támogatásával - elősegíthetik a sürgős társadalmi problémák megoldását a vidéki és városrészek környékén.

A társadalmi gazdálkodás egyre nagyobb figyelmet kap, mivel pozitív módon változtatja meg a gazdálkodás és a vidéki erőforrások felfogását. A kedvező hatások természetes módon érhetők el, ha a pozitív elemeket és a gazdálkodási tevékenységeket az összes érintett társadalmi, egészségügyi és mentális jólétére alkalmazzák. Ebben az összefüggésben a szociális gazdálkodási koncepció lehetőséget kínál a gazdálkodóknak, de a vidéki területeken tevékenykedő más szervezeteknek is, új alternatív szolgáltatások bevezetésére és fejlesztésére, tevékenységeik és társadalmi szerepük bővítésére és diverzifikálására. Ezzel egyidejűleg lehetőségeket teremt a fogyatékkal élő és társadalmilag hátrányos helyzetű emberek számára, akik munkát találhatnak, vagy csökkenthetik fogyatékosságuk vagy társadalmi nehézségeik hatásait. Ezenkívül a szociális gazdálkodási koncepció tevékenységek széles skáláját kínálja a képzés területén, valamint egyéb tevékenységeket kínál vidéki vagy külvárosi területeken.

A szociális gazdálkodás az emberi tevékenység több ágait egyesíti, amelynek előnyei nyilvánvalóak és minden társadalom számára meggyőzőek. Ennek a dokumentumnak az a fő célja, hogy bemutassa a társadalmi gazdálkodás koncepcióját, ahogyan azt jelenleg a cseh vidéki és külvárosi területeken valósítják meg, meghatározza annak fő céljait, tartalmát, az érdekelt feleket és a jogszabályokat, valamint hogy hogyan szerezhető be pénzügyi és nem -napi munkájának pénzügyi támogatása.

Szerző: SEMPIK Joe; HINE Rachel; WLCOX Deborah
Copyright:
Link: https://docs.google.com/document/d/1CIunY_L7MUEpawrJa0wxXgRgq6TcJjm67Fss8WLi-uU/view
Nyelv: Angol/English
Kategória: PDF
SEMPIK Joe; HINE Rachel; WLCOX Deborah
Oldal: () 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 56 ()