Ebben a tudástárban gyűjtöttük össze azokat az anyagokat amik mind a biogazdálkodás, mind pedig a szociális farmok témájában relevánsak lehetnek a tanfolyamot elvégzőknek.

Oldal: () 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 56 ()
Cím: Vidéki innovációs hálózatok tervezése, megvalósítása és fenntartása a gazdálkodók innovációs képességének javítása érdekében, más vidéki szereplőkkel együttműködve
Leírás:

A PRO AKIS projekt 4. munkacsomagjának (WP) általános célja, hogy esettanulmányok segítségével összehasonlító elemzéseket nyújtson és értékelje a konkrét tudásrendszerek sikereit, erősségeit és gyengeségeit. Ez a jelentés feltárja a vidéki hálózatok szerepét az innovációs folyamatok fokozásában. A mezőgazdasági / vidéki hálózatok jellemzőinek megkérdőjelezése javíthatja a mezőgazdasági termelők azon képességét, hogy más szereplőkkel együttműködve fejlesszék innovációs készségeiket. E tanulmány célja az is, hogy érdekes és jelentős tapasztalatokat nyújtson az „európai innovációs partnerség” példájának azáltal, hogy növeli a gazdálkodók azon képességét, hogy más vidéki szereplőkkel együttműködve innovációkat hozzanak létre, teszteljenek, végrehajtsanak és értékeljenek.


Ebből a célból ez a jelentés a kialakulóban lévő vidéki innovációs hálózatra összpontosít az úgynevezett Tűzföldön, amely Caserta és Nápoly tartományok között helyezkedik el a Campania régióban (Dél-Olaszország). A térségben két évtizede hulladékválság van. A hálózat olyan szövetkezeteket foglal magában, amelyek a maffiától elkobozott földterületen működnek. Ide tartozik a környezetvédő aktivisták, egyesületek, állami és magánszereplők (polgárok és vállalatok), akik küzdenek a területek megsemmisítése és szennyezése, valamint a maffia kultúrája ellen.

Elemezzük ennek a feltörekvő hálózatnak a gazdasági szívét és formális elemeit: az NCO társadalmi szövetkezetek konzorciumát (Nuova Cooperazione Organizzata - Új szervezett együttműködés). Az európai jóléti állam jelenlegi válságával szembesülve az NCO szövetkezetek ötvözték a hátrányos helyzetű emberek (mentálisan betegek, volt foglyok, bevándorlók és munkanélküliek) társadalmi beilleszkedésével kapcsolatos ötleteket a mezõgazdasági munkában, azzal a törekvéssel, hogy „etikus gazdasági vagyon” forrásává váljanak.

Ennek a tapasztalatnak az értéke a mezőgazdaság innovatív felhasználását érinti, amely fontos gazdasági, kulturális és társadalmi változások elérésének eszköze az Európa 2020 stratégia intelligens, fenntartható és inkluzív gazdaságának jövőképe szerint.

Az esettanulmány kiemeli az erős formális és informális kapcsolatok szinergikus hatásait az NCO hálózatának erősítése során, hogy nemcsak új készségeket, termékeket és / vagy gyakorlatokat fejlesszenek ki, hanem új hozzáállásokat és értékeket is. Ez a tapasztalat a fenntartható helyalapú közösségfejlesztés új útjára utal (Magnaghi, 2000), amelyet a hálózatépítés alakít ki. A hálózatban kifejlesztett társinnovációk stratégiai szerepet játszanak a fenntartható mezőgazdaság előmozdításában, valamint a vidéki társadalmak újjáélesztésében és a vidékfejlesztés javításában.

Szerző: Monica Caggiano
Copyright:
Link: https://drive.google.com/file/d/1pk-cZVSrUAUEHIG6a5xmYqTAdzmzzeNo/view
Nyelv: Angol/English
Kategória: PDF
Monica Caggiano
Oldal: () 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 56 ()